Υγρασία στα κτίρια

Υγρασία στα Κτίρια

Όταν δούμε μούχλα στο εσωτερικό του σπιτιού

Όταν δούμε μούχλα στο εσωτερικό του σπιτιού

Η μούχλα οφείλεται στη συμπύκνωση των  υδρατμών του χώρου. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι  όταν η σχετική υγρασία αυξάνει και πλησιάζει την περιοχή του κορεσμού, τότε αρχίζει να παρατηρείται συμπύκνωση. Δηλαδή, ο υδρατμός από αέριο γίνεται νερό που κινδυνεύει να παγώσει.
Η συμπύκνωση προέρχεται αποκλειστικά από την ψύξη του αέρα. Ο ζεστός αέρας ψύχεται μόλις έρθει σε επαφή με τους κρύους τοίχους, δάπεδα, οροφές και υγροποιείται. Η υγρασία που οφείλεται στην συμπύκνωση εμφανίζεται σε πάρα πολλές κατασκευές, δημιουργεί μούχλες, μαυρίλες και ανθυγιεινό περιβάλλον. Το χειμώνα παρουσιάζεται σε χώρο που δεν έχει θερμονωμένους τοίχους, δοκάρια από μπετόν, πλάκες οροφής, δάπεδα κλπ.

Διαβάστε περισσότερα: Όταν δούμε μούχλα στο εσωτερικό του σπιτιού

Αφύγρανση δομικών στοιχείων και χώρων με υψηλή υγρασία

Αφύγρανση δομικών στοιχείων και χώρων με υψηλή υγρασία

Έχουμε  ήδη  αναφερθεί στην αποτελεσματικότητα της χρήσης της θερμογράφησης στον εντοπισμό υγρασίας στα δομικά στοιχεία.
Όμως τι έπεται από τον εντοπισμό της υγρασίας;
Εάν, λοιπόν, έχουν προσβληθεί δομικά στοιχεία όπως τοίχοι, οροφές, κολώνες ή δοκάρια, ένα από τα άμεσα και δραστικά μέτρα τα ο ποία πρέπει να λάβουμε είναι η τεχνητή αφύγρανση του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα: Αφύγρανση δομικών στοιχείων και χώρων με υψηλή υγρασία

Υγρασία : ένας μεγάλος εχθρός της υγείας μας

Υγρασία : ένας μεγάλος εχθρός της υγείας μας

Την χειμερινή περίοδο με υγρασία 72.6%, ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από οξύ έμφραγμα αυξήθηκε σε 32 % περίπου από την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτά τα στοιχεία αφορούν κυρίως άτομα άνω των 70 ετών. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα παρατηρήθηκαν διπλάσιοι θάνατοι τον Δεκέμβριο από τον Ιούνιο. Ακόμη, το 86 % όσων απεβίωσαν ήταν άνδρες κάτω από την ηλικία των 50 ετών και
άνω των 70 το 47,5% ήταν γυναίκες (τα στοιχεία αυτά, δημοσιεύονται σε αντίστοιχη μελέτη από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα: Υγρασία : ένας μεγάλος εχθρός της υγείας μας

Βλάβες σε περιβάλλον υγρασίας

Βλάβες σε περιβάλλον υγρασίας

Η υγρασία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της οικοδομής.

Όταν εμφανίζεται:
- Υποβαθμίζει την αξία της οικοδομής
- Καταστρέφει τα δομικά υλικά
- Καταργεί την θερμομόνωση

Διαβάστε περισσότερα: Βλάβες σε περιβάλλον υγρασίας

Συμπύκνωση υδρατμών

Συμπύκνωση υδρατμών

Για τη θερμική άνεση του χώρου, ο αέρας παίζει σημαντικό ρόλο στο να νοιώθει
ο άνθρωπος άνετα στον χώρο του.
Στον αέρα, υπάρχει πάντοτε μία ποσότητα υδρατμών. Αν αυτή η ποσότητα είναι πιο μεγάλη η πιο μικρή από κάποια όρια, ο χώρος γίνεται ανθυγιεινός και δεν μπορεί να ζήσει κανείς άνετα μέσα σ' αυτόν. Το μέγεθος που μας δείχνει το πόσο υγρός είναι ο αέρας λέγεται σχετική υγρασία και μετριέται επί της %.

Διαβάστε περισσότερα: Συμπύκνωση υδρατμών

«Copyright © 2017 thermograph.gr»